Czy zdarzyło Ci się, że zacząłeś przygotowywać się do sezonu letniego, ale nie był zadowolony ze swojej wagi? Zdrowe...

No supplier
Banner
Czy zdarzyło Ci się, że zacząłeś przygotowywać się do sezonu letniego, ale nie był zadowolony ze swojej wagi? Zdrowe...
Ashwagandha jest rośliną znaną od wieków w medycynie ajurwedyjskiej jako skuteczny środek wspomagający organizm w...
W dzisiejszych czasach wiele osób dba o swoją sylwetkę i kondycję. Kulturyści i osoby, które regularnie trenują...
Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, to dokłanie cztery organiczne związki chemiczne, niezbędne dla funkcjonowania...
Probiotyk, to preparat zawierający w swoim składzie bakterie probiotyczne, tj. korzystne z punktu widzenia naszego...
Na pewno nie raz, każdy z nas, bądź to z własnej woli, bądź będąc zmuszonym przez różne czynniki zdrowotne, korzystał...
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
- 1000 mg kwas
L-askorbinowego w jednej tabletce
- Z dodatkiem
ekstraktu z owoców dzikiej róży
- Z dodatkiem bioflawonoidów cytrusowych
- Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu
F.A.
Vitamin
C®
to wyjątkowy suplement
diety zawierający w każdej tabletce aż 1000 mg kwasu L-askorbinowego w połączniu
z ekstraktem z owoców dzikiej róży i bioflawonoidami ekstrahowanymi z owoców
gorzkiej pomarańczy.
Witaminy to złożona grupa organicznych
związków chemicznych występujących powszechnie w świecie roślinnym i zwierzęcym,
które są niezbędne do wzrostu i zachowania przy życiu organizmów, które same nie
są zdolne do ich syntezy lub syntetyzują je w ilościach niewystarczających. Nie
dysponując wiedzą na temat struktury chemicznej izolowanych związków początkowo
nazywano oznaczane witaminy kolejnymi literami alfabetu (witamina A, B, C, D) a
w miarę oznaczania ich struktury chemicznej zyskiwały nazwy systematyczne i były
dzielone ze względu na swoje właściwości. Podstawowy podział witamin klasyfikuje
je na rozpuszczalne w wodzie i rozpuszczalne w tłuszczach i cecha ta ma
decydujące znaczenie przy wyborze naturalnych źródeł pokarmowych dostarczających
witamin. Witaminy A, B, C jako rozpuszczalne w wodzie przede wszystkim występują
w warzywach i owocach, a źródłem witamin A, D, E, K – rozpuszczalne w tłuszczach
są przede wszystkim surowce pochodzenia zwierzęcego (ryby, mięso,
podroby).
Witaminą, na którą organizm ludzki ma najwyższe zapotrzebowanie jest witamina C. Zalecane dzienne spożycie na witaminę C zostało ustalone na poziome 80 mg/osobę/dobę. Biologicznie czynne związki wykazujące aktywność witaminy C to kwas L-askorbinowy i kwas L-dehydroaskorbinowy. Nazwa kwasu askorbinowego została zaczerpnięta z pierwszej odkrytej właściwości tego związku czyli czynnika przeciwgnilnego. Pod względem chemicznym kwas L-askorbinowy to enolowa postać laktonu kwasu 3-okso-L-gulofuranowego, który jest związkiem bardzo powszechnie występującym w przyrodzie. Bardzo duże ilości naturalnej witaminy C występują w wielu owocach cytrusowych a największe ilości w owocach aceroli, dzikiej róży czy hibiskusa. Witamina C znalazła zastosowanie jako skuteczny lek przeciw szkorbutowi wśród marynarzy przebywających długie miesiące na morzu na początku ery nowożytnej. Głównym i podstawowym działaniem witaminy C na organizm człowieka jest udział w procesach oksydacyjno-redukcyjnych. Witamina C, mając zdolność do inaktywowania wolnych rodników, wspólnie z innymi biologicznymi antyoksydantami chroni przed peroksydacją cząsteczek białek, lipidów, węglowodanów i kwasów nukleinowych.
SKŁAD:
Zawartość w 1 tabletce |
|
Witamina C |
1000 mg (1250% RDA) |
Bioflawonoidy cytrusowe (10% hesperydyny) |
150 mg |
Ekstrakt z owoców dzikiej róży |
55 mg |
% RDA – Procent realizacji zalecanego dziennego spożycia |
SKŁADNIKI:
DAWKOWANIE:
Spożywać 1 tabletkę dziennie, po posiłku. Nie
rozgryzać.
Your review appreciation cannot be sent
Report comment
Report sent
Your report cannot be sent
Write your review
Review sent
Your review cannot be sent