Suppliers

No supplier

  • Banner

Latest posts

BIOTECH HYDRO WHEY ZERO 1816 g

BIO/HYDZER/1,8//CIZS
Rating 
SMAK
zł239.00
Tax included
Quantity
Out-of-Stock

  Security policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Delivery policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Return policy

(edit with the Customer Reassurance module)

Description

BIOTECH HYDRO WHEY ZERO - Czysty hydrolizowany izolat białka serwatkowego z bardzo wysoką zawartością białka, dodatkowym chlorowodorkiem argininy, bez laktozy i glutenu.

BIOTECH HYDRO WHEY ZERO - Hydrolizowany izolat białka serwatki (WPH) jest łatwostrawnym i częściowo hydrolizowanym białkiem w formie proszku. Podczas hydrolizy wykorzystywane są specjalne enzymy rozbijające łańcuchy białek na krótsze peptydy, co skutkuje szybszym trawieniem i wchłanianiem danej formuły. Hydrolizowane białka jak np. BIOTECH HYDRO WHEY ZERO są mniej uczulające niż inne białka i dlatego są powszechnie stosowane w suplementach białkowych i formułach żywnościowych produkowanych na potrzeby medyczne.

Laktoza, znana także jako “cukier mleczny” jest węglowodanem złożonym, stanowiącym ok. 2-3% suchej masy mleka. Laktoza jest nam potrzebna gównie w okresie niemowlęcym, dlatego nie jest rzadkością, że w okresie dorosłym twój organizm nie produkuje laktazy, enzymu odpowiedzialnego za rozbicie laktozy, co z kolei jest przyczyną jej nietolerancji. Dzisiaj niemal 75% populacji światowej cierpi z powodu nietolerancji laktozy. W procesie produkcji laktoza jest oddzielana od serwatki podczas wielostopniowej ultrafiltracji oraz procesu filtracji krzyżowej. Otrzymujemy więc bardzo czysty, łatwostrawny i łatwo rozpuszczalny izolat białka serwatki (whey protein isolate - WPI), będący jeszcze czystszą wersją koncentratu białka serwatki (whey protein concentrate - WPC) i podstawowym składnikiem hydrolizowanego izolatu białka serwatkowego  (hydrolysed whey protein isolate - WPH), zawierającego jeszcze mniejszą ilość węglowodanów i tłuszczów.

Białko jest najważniejszym budulcem twojego ciała, źródłem składników odżywczych, zbudowanym z aminokwasów produkowanych przez nasz organizm i dostarczanych ze źródeł zewnętrznych, które należy uzupełniać codziennie, aby zapewnić zdrowie swojemu organizmowi. Wspomaga utrzymanie masy mięsniowej gdy trenujesz oraz wspomaga codzienną dietę. Gdy regularnie trenujesz, chcesz zwiększyć masę mięśniową oraz z wiekiem, twój organizm wymaga większej ilości białek. Szybkim, praktycznym i efektywnym sposobem na dostarczenie organizmowi białek jest suplementacja; wystarczy białko w proszku jak np. BIOTECH HYDRO WHEY ZERO, shaker, trochę wody lub mleka.

Proszek białkowy BIOTECH HYDRO WHEY ZERO jest łatwostrawny i w przeciwieństwie do konsumpcji dużej ilości mięsa, nie powoduje zakwaszania. Proszek białkowy można pozyskać z mleka, jak również ze źródeł zwierzęcych, roślinnych lub ich połączenia. Wchłanianie BIOTECH HYDRO WHEY ZERO przebiega bardzo szybko (30-40 minut).

Podobnie jak wszystkie produkty BioTechUSA, BIOTECH HYDRO WHEY ZERO składa się z bezpiecznych i starannie dobranych składników.

Tabela składu:

Wielkość opakowania: 1816 g
Wielkość porcji: 25 g
Ilość porcji w opakowaniu: 72
Wartość odżywcza w 100 g %RWS W 25 g %RWS
Wartość energetyczna: 1587 kJ /374 kcal 397 kJ /93 kcal 7,40%
Tłuszcz 0,40 g 0,10 g 0,14%
w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,22 g 0,06 g 0,27%
Węglowodany 0,50 g 0,13 g 0,05%
w tym
- cukry 0,40 g 0,10 g 0,11%
Białko 92 g 23 g 46%
Sól 0,23 g 0,06 g 0,95%

% RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)



Składniki:

Smak czekoladowy: hydrolizat białka serwatki (mleko) 41%, izolat białka serwatki (mleko), odtłuszczone kakao w proszku, L-glutamina, L-arginina, emulgator: lecytyny (soja), aromaty, mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza).

Smak waniliowy: hydrolizat białka serwatki (mleko) 43%, izolat białka serwatki (mleko), L-glutamina, aromaty, L-arginina, emulgator: lecytyny (soja), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza), barwnik (tartrazyna**).

Smak truskawkowy: hydrolizat białka serwatki (mleko) 43%, izolat białka serwatki (mleko), L-glutamina, aromaty, L-arginina, kwas (kwas cytrynowy), emulgator: lecytyny (soja), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza), barwnik (Czerwień Allura AC**).

Smak ciasteczek z kremem: hydrolizat białka serwatki (mleko) 43%, izolat białka serwatki (mleko), L-glutamina, L-arginina, czekolada w proszku {masa kakaowa, substancja słodząca (maltitole), masło kakaowe, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator [lecytyny (soja), emulgator: polirycynooleinian poliglicerolu], aromat}, aromaty, emulgator: lecytyny (soja), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), cynamon, substancja słodząca (sukraloza).

Smak orzechowo-czekoladowy: hydrolizat białka serwatki (mleko) 43%, izolat białka serwatki (mleko), L-glutamina, odtłuszczone kakao w proszku, L-arginina, emulgator: lecytyny (soja), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], aromaty, sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza).

Product Details
BIO/HYDZER/1,8//CIZS
New

Specific References

ean13
5999076221431
Reviews

No customer reviews for the moment.

Write your review

BIOTECH HYDRO WHEY ZERO 1816 g

BIOTECH HYDRO WHEY ZERO 1816 g

Write your review
6 other products in the same category:

Follow us on Facebook