Suppliers

No supplier

  • Banner

Latest posts

BILAVIT OLEJEK ETERYCZNY SOSNA 10ml

BLV/OLETSOSN/10//
zł7.39
Tax included
Quantity

  Security policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Delivery policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Return policy

(edit with the Customer Reassurance module)

Description

BILAVIT Olejek Eteryczny Sosna

Olejek sosnowy to produkt pozyskiwany z igieł sosny zwyczajnej. Ma właściwości antyseptyczne, przeciwzakaźne, dezodoryzujące, bakteriobójcze, tonizujące, przeciwbólowe i rozgrzewające. Jest pomocny przy infekcjach dróg oddechowych oraz zatok. Działa wykrztuśnie, ułatwia oddychanie i rozszerza drogi oddechowe. Może ograniczać nadmierne wydzielanie potu i pobudzać krążenie. Redukuje objawy zmęczenia i wyczerpania nerwowego. Wykazuje właściwości pobudzające i odświeżające. Wzmacnia odporność organizmu.

Olejek sosnowy przeznaczony jest to stosowania zewnętrznego, na przykład w formie wcierek, inhalacji, płukanek i jako dodatek do kosmetyków. Ten świeży olejek eteryczny dodany do parówki z gorącą wodą skutecznie pomoże w leczeniu chorób zatok i oskrzeli.

Nakładany na skórę skutecznie rozgrzeje, rozluźni mięśnie i pobudzi krążenie krwi. Ciekawym pomysłem jest aromatyzowanie ubrań poprzez dodany olejek sosnowy do prania. Nasze rzeczy zyskają świeżego, leśnego zapachu, a przy okazji zostaną dogłębnie oczyszczone. Ta wskazówka może pomóc osobom cierpiącym na problemy skórne i grzybicę. Pranie ubrań z dodatkiem olejku sosnowego pomogą je odkazić i uchronią przed nawrotami choroby.

Olejek sosnowy w formie masażu może być pomocny w walce z cellulitem. Należy pamiętać, że wysoce stężony olejek sosnowy może powodować podrażnienia skóry i błon śluzowych. Nie należy go spożywać, a na skórę poleca się korzystanie z mieszanki olejku eterycznego z olejem nośnikowym. W razie wątpliwości należy zawsze skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.

Pochodzenie surowca: Sosna zwyczajna wywodzi się z Tyrolu w Austrii. Aktualnie rośnie w północnej części Eurazji. Jest jednym z najszerzej rozpowszechnionych gatunkiem drzew.

INCI: Pinus Sylvestris Leaf Oil

Działanie: antyseptyczne, dezodoryzujące, tonizujące, uspokajające

Zapach: świeży, drzewny, ziemisty, balsamiczny

Kolor: przezroczysty do jasnożółtego

Nuta: głowy

Zalecana aplikacja: do masażu, do kąpieli, w dyfuzorze, do inhalacji

Przeciwwskazania: Nie stosować w przypadku jakichkolwiek ran lub podrażnień. Nieodpowiedni dla kobiet w ciąży i w trakcie karmienia piersią.

Pasuje do niego olejek: cynamon z kory, kamfora, pomarańcza, świerk


Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.


Product Details
BLV/OLETSOSN/10//
5907678401199
5 Items
New

Data sheet

Forma
płyn
16 other products in the same category:
Comments (0)
No customer reviews for the moment.

Follow us on Facebook