Suppliers

No supplier

  • Banner

Latest posts

ESENT OLEJ RYCYNOWY 100% ORGANIC 100ml

ESN/OLRYCORG/100//
zł12.50
Tax included
Quantity
Out-of-Stock

  Security policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Delivery policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Return policy

(edit with the Customer Reassurance module)

Description

ESENT OLEJ RYCYNOWY to gęsta ciecz, bezbarwna lub jasnożółta - produkt roślinny, otrzymywany z nasion byliny (rącznika pospolitego) przez tłoczenie oleju na zimno i wygotowywanie z wodą. Olej NIERAFINOWANY.


Działanie

Olej jest powszechnie stosowany w kosmetyce i dermatologii. Przede wszystkim przy pielęgnacji włosów i paznokci. Wzmacnia włosy, poprawia ich kondycję i strukturę. Zapobiega wypadaniu osłabionych włosów, zwiększa gęstość, nadaje blask oraz ułatwia rozczesywanie. Pomaga w odbudowie łamliwych i wypadających brwi i rzęs. Świetnie wpływa na kondycję paznokci i naskórka wokół nich.


Stosowanie

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 0,5-99%.

Olej działa doskonale tak na końcówki włosów jak i cebulki.

Przy stosowaniu na paznokcie, znakomitym pomysłem jest stworzenie roztworu z kilkoma kroplami soku z cytryny , który należy wmasować w paznokcie , również na okres 2-3 godzin, po czym dokładnie umyć ręce !

Informacje chemiczne

Głównym (ok. 80%) składnikiem oleju rycynowego jest gliceryd 18-węglowego kwasu rycynolowego. W jego składzie znajdują się również mniejsze ilości glicerydów kwasów oleinowego, linolowego i innych.

Olej pochodzi z Wielkiej Brytanii.

Product Details
ESN/OLRYCORG/100//
5902574359582
New

Data sheet

Forma
płyn
16 other products in the same category:
Comments (0)
No customer reviews for the moment.

Follow us on Facebook