Ostatnio przeglądane

INTENSON QUINOA-KOMOSA RYŻOWA CZARNA 250 g

INTENSON QUINOA-KOMOSA RYŻOWA CZARNA 250 g Zobacz większe

Nowy produkt

Quinoa, czyli komosa ryżowa (inne jej nazwy to ryż / proso boliwijskie) uprawiana była przez Azteków i Inków już od 5 tyś lat ...

INTENSON

250 G

Środek spożywczy ogólnego spożycia

INT/KOMRYŻCZA/025//

Wysyłka: Brak produktu

0/5 (0 głosów)
Zamów teraz, wysyłka dzisiaj za
Nie czekaj, zamów teraz!

11,00 zł

Brak

Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie jest uprawiana od 3 – 5 tysięcy lat. Była podstawowym pokarmem w państwie Inków na obszarach górskich, gdzie zastępowała kukurydzę. Quinoa czarna zawdzięcza swoją nazwę głębokiej czarnej barwie, która utrzymuje się także po ugotowaniu. Charakteryzuje się nieco wyraźniejszym smakiem niż komosa biała – orzechowym, lekko słodkawym. Praktycznie nie pęcznieje podczas gotowania, zachowuje twardość i chrupkość.

Składniki:

100% komosa ryżowa czarna

Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.

Sposób Użycia:

Ziarna quinoa należy wypłukać przed gotowaniem pod bieżącą wodą (jeżeli woda się nie pieni, wystarczy jedno płukanie, w przeciwnym razie płuczemy 2 – 3 razy). 1 szklankę ziaren wsypać do gotującej się wody (ok. 250ml) i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Gdy z ziaren wyłaniają się małe białe ogonki oznacza to, że komosa jest prawie gotowa. Po ugotowaniu odstawić na 15 minut. Produkt przeznaczony również dla wegan i wegetarian.

Przechowywanie:

Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu. Chronić od światła.

Napisz opinię

INTENSON QUINOA-KOMOSA RYŻOWA CZARNA 250 g

INTENSON QUINOA-KOMOSA RYŻOWA CZARNA 250 g

Quinoa, czyli komosa ryżowa (inne jej nazwy to ryż / proso boliwijskie) uprawiana była przez Azteków i Inków już od 5 tyś lat nazywana jest ‚matką zbóż’ ze względu na jej wyjątkowe walory odżywcze i zdrowotne

Inne w tej kategorii