Ostatnio przeglądane

INTENSON SÓL HIMALAJSKA GRUBA jodowana 500g

INTENSON SÓL HIMALAJSKA GRUBA jodowana 500g Zobacz większe

Nowy produkt

INTENSON SÓL HIMALAJSKA GRUBA jodowana to sól ręcznie wydobywana u podnóża Himalajów.

INTENSON

500 G

Środek spożywczy ogólnego spożycia

INT/SÓLHIMGRU/05//

0/5 (0 głosów)
Zamów teraz, wysyłka dzisiaj za
Nie czekaj, zamów teraz!

2,50 zł

Duża ilość

INTENSON SÓL HIMALAJSKA GRUBA jodowana

INTENSON SÓL HIMALAJSKA GRUBA jodowana to sól ręcznie wydobywana u podnóża Himalajów. Oprócz chlorku sodu zawiera ponad 80 różnych mikroelementów, w tym jod, magnez, cynk, żelazo i wapń niezbędnych w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu ludzkiego. Delikatny smak i atrakcyjny biało-różowy kolor wzbogacą każdą potrawę.

Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, aby dzienna dawka soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5 g (łyżeczka) ze wszystkich źródeł (w tym sól zawarta w żywności).

Napisz opinię

INTENSON SÓL HIMALAJSKA GRUBA jodowana 500g

INTENSON SÓL HIMALAJSKA GRUBA jodowana 500g

INTENSON SÓL HIMALAJSKA GRUBA jodowana to sól ręcznie wydobywana u podnóża Himalajów.

Tabela składu:

Wielkość opakowania: 500 g
Wartość odżywcza w 100 g %RWS
Wartość energetyczna 0kJ/0kcal
Tłuszcz, w tym: 0g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany, w tym: 0g
- cukry 0g
Białko 0g
Sól 98,7g
Składniki mineralne
Jod 2700µg 1800%

% RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)



Składniki:

100% sól himalajska

Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.

Sposób Użycia:

Stosowana w kuchni jak sól tradycyjna.

Przechowywanie:

Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Inne w tej kategorii