SŁODKIE ZDROWIE PŁATKI DROŻDŻOWE nieaktywne-250g
      SŁODKIE ZDROWIE PŁATKI DROŻDŻOWE nieaktywne-250g

      SŁODKIE ZDROWIE PŁATKI DROŻDŻOWE nieaktywne-250g

      Opinie(0)
      16,00 zł
      Brutto
      Ilość:
      Pośpiesz się, tylko 9 Pozostało sztukprodukty
      • Bezpiecznie Bezpiecznie
      • Szybko Szybko
      • Łatwo Łatwo

      SŁODKIE ZDROWIE Płatki Drożdżowe Nieaktywne 250 g

       

      Płatki drożdżowe nieaktywne to drożdże, które w wyniku przetwarzania z użyciem wysokiej temperatury utraciły swoje zdolności fermentujące, przez co przygotowanie wypieków z ich udziałem będzie niemożliwe. Są naturalnym zagęstnikiem, stosowanym jako dodatek do wielu potraw, szczególnie w kuchni wegańskiej.

      Wzbogacenie diety w drożdże zaleca się przy problemach z koncentracją, w celu poprawy stanu włosów i paznokci, osobom z problemami skórnymi (trądzik, łuszczyca, atopowe zapalenie skóry), cierpiącym na żylaki czy migrenowe bóle głowy.

      Płatki drożdżowe nieaktywne są doskonałym źródłem witamin z grupy B, które wykazują działanie w obrębie całego organizmu.

      Zawierają również składniki mineralne, takie jak:

      -Cynk – odgrywa rolę w procesach odpornościowych, łagodzi problemy skórne.

      -Magnez - uczestniczy w pracy mięśni (w tym serca), pomaga redukować stres i zmęczenie, a także wpływa na stan włosów i paznokci.

      -Selen – wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, wpływa na prawidłową pracę tarczycy.

      -Chrom – reguluje metabolizm glukozy, zmniejsza apetyt na produkty słodkie.

      -Żelazo - jest składnikiem hemoglobiny, bierze udział w transporcie tlenu, jest niezbędny do prawidłowego wzrostu i rozwoju komórek.

      CZY WIESZ ŻE…

      W odróżnieniu od tradycyjnych drożdży piekarskich, płatki drożdżowe nieaktywne nie wywołują niekorzystnych dolegliwości ze strony układu pokarmowego (wzdęcia, gazy itd.), dlatego z powodzeniem można je stosować jako dodatek do dań bez konieczności obróbki termicznej.

      ZASTOSOWANIE:

      Płatki drożdżowe charakteryzują się delikatnym serowo-orzechowym smakiem, przypominającym parmezan. W związku z powyższym bardzo często wykorzystywane w kuchni przez osoby na diecie wegańskiej a także bezmlecznej jako zamiennik sera lub generalnie nabiału. Ponadto sprawdzą się również jako zagęstnik i naturalny wzmacniacz smaku. Drożdże nieaktywne można stosować z powodzeniem do makaronów, past kanapkowych, sosów, zup, sałatek czy kanapek. Płatki drożdżowe nieaktywne nie mają zdolności fermentacji, dlatego nie należy stosować ich do wypieku ciast.

      Tabela składu:

      Wielkość opakowania:

      250 g


      Wielkość porcji:

      2 łyżeczki (ok. 10 g)


      Ilość porcji w opakowaniu:

      25


      Wartości odżywcze 

      100 g

      2 łyżeczki (ok. 10 g)

      Wartość energetyczna

      1403/ 335 kcal

      140 kJ/ 34 kcal

      Tłuszcz

      5 g

      0,5 g

      - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

      0,5 g

      0,05 g

      Węglowodany

      27,7 g

      2,8 g

      - w tym cukry

      2 g 

      0,2 g

      Błonnik

      20 g

      2 g

      Białko

      45 g

      4,5 g

      Sól

      0,2 g

      0,02 g


      Składniki:
      suszone drożdże nieaktywne

      kraj pochodzenia: Zakodowany w numerze partii [PL - Polska, EE - Estonia, UA - Ukraina, DE - Niemcy]

      Masa netto: 250 g


      Sposób użycia:
      Stosować według zapotrzebowania


      Przechowywanie:
      Przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu.

      Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

      Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.


      SZD/PLADRON/025//NAT
      9 Przedmioty

      Specyficzne kody

      EAN13
      5904730307895
      Nowy

      Brak recenzji klientów na ten moment.

      Napisz swoją recenzję
      SŁODKIE ZDROWIE PŁATKI DROŻDŻOWE nieaktywne-250g
      SŁODKIE ZDROWIE PŁATKI DROŻDŻOWE nieaktywne-250g

      SŁODKIE ZDROWIE PŁATKI DROŻDŻOWE nieaktywne-250g

      16,00 zł
      Brutto