Suppliers

No supplier

  • Banner

Latest posts

CHEMWORLD KWAS TRICHLOROOCTOWY 35% TCA - 50ml

CHW/KWSTCA35/50//
zł21.00
Tax included
Quantity
Last items in stock

  Security policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Delivery policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Return policy

(edit with the Customer Reassurance module)

Description

CHEMWORLD Kwas Trichlorooctowy 35% TCA

Kwas Trójchlrooctowy jest idealny do chemicznych peelingów TCA oraz do chemicznego usuwania tatuaży. Najczystsza forma CZDA.

Kwas trichlorooctowy (TCA) jest krystalicznym ciałem stałym lub płynnym roztworem. Na skalę przemysłową jest otrzymywany przez utlenianie aldehydu trichlorooctowego (chloralu) lub w wyniku reakcji kwasu octowego czy chlorooctowego z podchlorynem wapnia.

Kwas trichlorooctowy bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie, a także w większości rozpuszczalników organicznych, zwłaszcza w: acetonie, benzenie, metanolu, eterze etylowym i o-ksylenie.

Kwas trichlorooctowy stosuje się w medycynie jako środek antyseptyczny i ściągający, w kosmetyce do peelingu chemicznego w celu zniwelowania zmarszczek, zaburzeń pigmentacyjnych i blizn potrądzikowych oraz do usuwania tatuaży. W analityce medycznej jest stosowany do odbiałczania pełnej krwi/surowicy przed oznaczeniem glukozy (do diagnostyki w warunkach in vitro).

Kwas trichlorooctowy powoduje poważne oparzenia skóry oraz uszkodzenia oczu, a także jest substancją stwarzającą zagrożenie dla środowiska wodnego, gdyż działa bardzo toksycznie na organizmy wodne.

Kwas trichlorooctowy stosowany jest także do miejscowej kauteryzacji (przyżegania) patologicznych zmian i drobnych krwawień w jamie ustnej.

Peeling TCA to nieinwazyjny zabieg chemiczny na skórę stosowany w zabiegach kosmetycznych w celu usunięcia przebarwień, blizn i zmarszczek . Nazwa tych peelingów pochodzi od kwasu trichlorooctowego (TCA), który służy do usuwania martwych komórek naskórka w celu odsłonięcia nowszych i gładszych warstw skóry poniżej.

Peelingi TCA należą do grupy zabiegów na skórę zwanych peelingami chemicznymi , które służą do złuszczania skóry przy użyciu różnych mocy i kombinacji nietoksycznych składników kwasowych.

Peelingi chemiczne mają moc powierzchowną średnią lub mocną głęboką. Peelingi TCA są uważane za silne w działaniu, co oznacza, że ​​powinny być stosowane wyłącznie przez certyfikowanego profesjonalistę do pielęgnacji skóry.  Osoby które nie powinny stosować peelingu TCA:

-Kobiety karmiące piersią i w ciąży
-Osoby z dolegliwościami skóry, takimi jak łuszczyca, egzema lub trądzik różowaty
-Osoby posiadające słabo gojące się blizny lub rany
-Osoby, które zażywały lek przeciwtrądzikowy izotretynoinę (Zenatane, Amnesteem, Claravis), przez pewien czas po zakończeniu kuracji powinny unikać peelingów chemicznych.

Składniki:
Czysty Kwas Trichlorooctowy, Woda Destylowana

Sposób użycia:
Odczynnik chemiczny do celów laboratoryjnych, analitycznych i dydaktycznych. Nie należy stosować w innym celu.

ŚRODKI OSTROŻNOŚCI: W razie połknięcia nie wywoływać wymiotów, przepłukać usta wodą. Natychmiast wezwać pomoc medyczną. W razie kontaktu z oczami płukać je dużą ilością wody, niezwłocznie skontaktować się z okulistą. W razie kontaktu ze skórą zdjąć zanieczyszczoną odzież, skórę zmyć dokładnie wodą. Zanieczyszczoną odzież natychmiast zanurzyć w wodzie i starannie wypłukać.


Ze względu na zagrożenia dla zdrowia ludzi kwas trichlorooctowy został sklasyfikowany zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE 1272/2008) jako substancja o działaniu żrącym/drażniącym na skórę (kat. 1A). Kwas trichlorooctowy powoduje poważne oparzenia skóry oraz uszkodzenia oczu, a także jest substancją stwarzającą zagrożenie dla środowiska wodnego, gdyż działa bardzo toksycznie na organizmy wodne. Wartości normatywów higienicznych w Polsce dla kwasu trichlorooctowego nie zostały jeszcze ustalone. Zespół Ekspertów Międzyresortowej Komisji ds. Najwyższych Dopuszczalnych Stężeń i Natężeń Czynników Szkodliwych dla Zdrowia w Środowisku Pracy zaproponował przyjęcie stężenia 2 mg/m3 kwasu trichlorooctowego za wartość najwyższego dopuszczalnego stężenia (NDS) związku oraz stężenia 4 mg/m3 za wartość jego najwyższego dopuszczalnego stężenia chwilowego (NDSCh).


PRODUKT JEST ODCZYNNIKIEM CHEMICZNYM ANALITYCZNYM DO SYNTEZ I MOŻE BYĆ SZKODLIWY DLA ZDROWIA, KAŻDE INNE ZASTOSOWANIE ODCZYNNIKA CHEMICZNEGO JEST NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ.


Przechowywanie:

Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.


Product Details
CHW/KWSTCA35/50//
5903686848537
2 Items
New

Data sheet

Forma
płyn
16 other products in the same category:
Comments (0)
No customer reviews for the moment.

Follow us on Facebook