Czy zdarzyło Ci się, że zacząłeś przygotowywać się do sezonu letniego, ale nie był zadowolony ze swojej wagi? Zdrowe...
- There are no more items in your cart
- Shipping
- Total zł0.00
- ACCESSORIES
- SUPPLEMENTS
- SLIMMING
- HEALTH
- FOOD
- FOR ANIMALS
- B2B
No supplier
Blog categories
Search in blog
Archived posts
BILAVIT SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBA 1000g
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
BILAVIT Sól Himalajska Gruba
Sól himalajska różowa gruba wydobywana jest u podnóża Himalajów - najwyższego łańcucha górskiego na ziemi. Panują tam szczególne warunki atmosferyczne, co przekłada się m.in. na parametry gleby. Wszystko to sprawia, że sól himalajska różowa charakteryzuje się bogactwem minerałów i cennymi walorami zdrowotnymi. Sól himalajska różowa gruba jest wydobywana z zachowaniem dokładności, cieszy się wyjątkowym smakiem i właściwościami. Jest bardziej słona od zwykłej soli, co przyczynia się do ograniczenia jej spożycia i poprawy zdrowia. Uważa się, że to najzdrowsza i najczystsza sól na ziemi.
Podstawowymi składnikami różowej roli himalajskiej są minerały - udowodniono, że zawiera ich aż ponad 80. To właśnie one świadczą o jej zdrowotnych właściwościach. W wyjątkowo dużej ilości znajdują się tu: magnez, cynk, miedź, siarka, żelazo, sód, fosfor, wapń, chrom i selen. Siarka wpływa pozytywnie na stan skóry, włosów i paznokci, sód reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową organizmu, zaś selen warunkuje prawidłową czynność enzymów i wzmacnia układ odpornościowy. Istotną rolę pełni magnez, który wspiera działanie układu nerwowego i zmniejsza częstotliwość bolesnych skurczów mięśni. Wiele z tych pierwiastków pełni działanie antybakteryjne i antyoksydacyjne. Bogactwo składników mineralnych sprawia, że różowa sól himalajska może być stosowana jako środek łagodzący ukąszenia owadów, oparzenia słoneczne czy stany zapalne. Dodatkowo łagodzi problemy z zatokami i uporczywy katar - można z niej wykonywać inhalacje.
Sól himalajska różowa gruba - wskazania i zastosowanie
Sól himalajska różowa gruba to podstawowy produkt spożywczy w każdej kuchni. Powinni po niego sięgać wszyscy, którzy chcą zadbać o ogólne zdrowie, samopoczucie lub urodę. Sól himalajską różową docenią osoby ograniczające spożycie sodu oraz z chorobami sercowo-naczyniowymi. W związku z działaniem przeciwutleniającym powinny spożywać ją osoby narażone na stres, zanieczyszczenia powietrza, promieniowanie słoneczne i inne czynniki powstawania wolnych rodników tlenowych.
Zastosowanie soli himalajskiej różowej grubej jest identyczne jak w przypadku zwykłej soli. Można ją dodawać do przyrządzanych potraw, bezpośrednio do gotującej się wody lub jako dodatek do nie doprawionych dań już na stole. W związku z tym, że jest bardziej słona od tradycyjnej białej soli, wystarczy już niewielka jej ilość, aby potrawa była odpowiednio doprawiona. Dzięki temu sól wystarcza na dłużej i pozwala ograniczyć spożycie sodu. Jej szczypta dodana do białek przyspiesza ubijanie piany. Sól himalajską różową gruboziarnistą można stosować w kosmetyce, jako dodatek do peelingów. Grube ziarna sprawiają, że martwy naskórek i zanieczyszczenia są sprawnie usuwane. Natomiast płukanki z dodatkiem soli himalajskiej można stosować do dezynfekcji gardła i jamy ustnej.
Tabela składu:
% RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.