Suppliers

No supplier

  • Banner

Latest posts

ESENT OLEJ Z CZARNUSZKI nieraf.tł. na zimno 50ml

ESN/OLCZANRTLZ/50//
zł13.50
Tax included
Quantity

  Security policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Delivery policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Return policy

(edit with the Customer Reassurance module)

Description

ESENT OLEJ Z CZARNUSZKI NIERAFINOWANY tłoczony na zimno otrzymywany jest z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej ( Nigella Sativa ).
Czarnuszka jest rośliną z rodziny jaskrowatych, stosowana jest medycynie naturalnej ( zwłaszcza w krajach basenu Morza Śródziemnego ) przynajmniej od 2500 lat.

Olej ma jasnobrązowy kolor, korzenny zapach i charakterystyczny goryczkowaty smak. Ze względu na unikalny skład stosowany jest w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym.

Sprzedawany przez nas olej jest olejem w 100 % naturalnym, pochodzi z tłoczenia na zimno, nie jest mieszany z innymi olejami, ani konserwowany witaminą E !

Działanie

Dzięki unikalnemu składowi (wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych linolowego, linolenowego ) , olej wspomaga leczenie alergii, stanów zapalnych skóry, grzybic i trądziku. Olej chroni skórę przed niekorzystnym działaniem promieniu UV, nadaje jej piękny koloryt i niespotykaną gładkość.

Olej często jest też stosowany w pielęgnacji włosów, gdyż znacząco poprawia kondycję skóry głowy, wpływa na przyspieszenie wzrostu włosów, nadaje włosom piękny zdrowy wygląd i przepiękny zapach.

Zawarta w tym oleju tymochiniona ma silne działanie bakteriobójcze, sprawia, że używany jest w aromaterapii przy przeziębieniach, kaszlu i zapaleniu oskrzeli.


Stosowanie

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-100%. Olej można stosować w preparatach działających bezpośrednio na skórę i włosy. W przypadku pielęgnacji włosów, stanowi doskonałą bazę do zabiegu "olejowania" skóry głowy i włosów.

- nasycone kwasy tłuszczowe, 
- kwas linolowy, 
- kwas olejowy, 
- kwas alfa-linolenowy, 
- olejki eteryczne, 
- naturalne tokoferole

Przechowywanie

Olej jest słabo odporny na działanie słońca i wyższych temperatur, po otwarciu zaleca się przechowywanie w lodówce!

Product Details
ESN/OLCZANRTLZ/50//
5902574356734
6 Items
New

Data sheet

Forma
płyn
16 other products in the same category:
Comments (0)
No customer reviews for the moment.

Follow us on Facebook