Suppliers

No supplier

  • Banner

Latest posts

ESENT SKWALAN Z TRZCINY CUKROWEJ 100ml

ESN/SKWATRZCUK/100//
zł44.00
Tax included
Quantity
Out-of-Stock

  Security policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Delivery policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Return policy

(edit with the Customer Reassurance module)

Description

ESENT SKWALAN Z TRZCINY CUKROWEJ jest pozyskiwany w procesach biotechnologicznych z trzciny cukrowej, jest aktualnie (2109 r) najczystszą forma skwalanu, ma wysokie powinowactwo chemiczne do skwalenu obecnego w ludzkim sebum.

Ma postać oleistej, bezzapachowej cieczy i przypomina w dotyku ultralekki i doskonale wchłaniający się olej (spotyka się określenie suchy olej).
Skwalan doskonale przenika przez naskórek do głębszych warstw skóry, nawilża i stymuluje komórki do samoregeneracji. Skóra po kuracji kosmetykami zawierającymi skwalan ujędrnia się i wygładza, zmarszczki spłycają się, nabiera "blasku".
Stosować go można w formułach dla każdego rodzaju cery ( również tej delikatnej). Rozpuszcza się i jest rozpuszczalnikiem dla wszystkich olejów roślinnych i innych substancji rozpuszczalnych w tłuszczach, a dzięki swej zdolności penetrowania głębszych warstw skóry, jest znakomitym "transporterem" składników aktywnych.

W formułach kosmetycznych skwalan może spełniać role tak substancji aktywnej jak i pomocniczej (wspomniane właściwości "transportowe"). Nie sposób w krótkim opisie zaprezentować wszelkich możliwych zastosowań surowca. Sprawdzi się znakomicie we wszystkich rodzajach mieszanin olejowych (serum), można go łączyć z witaminami rozpuszczalnymi w tłuszczach ( octan witaminy E, tetroizopalmitynian witaminy C itp ). Do kremów i balsamów dodajemy go w fazie tłuszczowej.
Zalecane stężenie w formulacjach to 1 do 100%.

Surowiec dla przemysłu kosmetycznego i chemicznego (Raw Material) : Skwalan z trzciny cukrowej / NeossanceTM Squalane
INCL : Squalane
CAS: 111-01-3
WE: 203-825-6
Nr REACH: 01-2120014832-65-0004
Charakterystyka chemiczna: węglowodory parafinowe
Skwalan wyprodukowany przez firmę Aprinnova, LLC. ze Stanów Zjednoczonych, podmiot wprowadzający na teren UE firma Penman Consulting bvba z Belgii

Product Details
ESN/SKWATRZCUK/100//
5902574358905
New

Data sheet

Forma
płyn
16 other products in the same category:
Comments (0)
No customer reviews for the moment.

Follow us on Facebook