Czy zdarzyło Ci się, że zacząłeś przygotowywać się do sezonu letniego, ale nie był zadowolony ze swojej wagi? Zdrowe...

Brak dostawców
Czy zdarzyło Ci się, że zacząłeś przygotowywać się do sezonu letniego, ale nie był zadowolony ze swojej wagi? Zdrowe...
Ashwagandha jest rośliną znaną od wieków w medycynie ajurwedyjskiej jako skuteczny środek wspomagający organizm w...
W dzisiejszych czasach wiele osób dba o swoją sylwetkę i kondycję. Kulturyści i osoby, które regularnie trenują...
Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, to dokłanie cztery organiczne związki chemiczne, niezbędne dla funkcjonowania...
Probiotyk, to preparat zawierający w swoim składzie bakterie probiotyczne, tj. korzystne z punktu widzenia naszego...
Na pewno nie raz, każdy z nas, bądź to z własnej woli, bądź będąc zmuszonym przez różne czynniki zdrowotne, korzystał...
Polityka Prywatności
Regulamin Sklepu
Zwrot Towaru
Białko to makroskładnik, który stanowi podstawową strukturę organizmów żywych. To wielkocząsteczkowy związek chemiczny zbudowany z reszt aminokwasowych, które połączone są wiązaniami peptydowymi.
Wśród białek można wyróżnić proteiny pełnowartościowe i niepełnowartościowe. Pełnowartościowe białka zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne (EAA), czyli takie, których organizm nie potrafi samodzielnie syntetyzować, dlatego też muszą być dostarczane do ustroju z zewnątrz, wraz z codzienną dietą lub w postaci suplementów. Do EAA można zaliczyć związki takie jak np. tryptofan, treonina czy metionina. Wśród aminokwasów egzogennych można wyróżnić również aminokwasy rozgałęzione (BCAA), czyli substancje, których metabolizm zachodzi bezpośrednio w mięśniach, co zwiększa ich atrakcyjność szczególnie wśród sportowców i osób aktywnych fizycznie. W skład aminokwasów rozgałęzionych wchodzą związki, takie jak izoleucyna, leucyna oraz walina. Niepełnowartościowe białka to natomiast struktury, które nie zawierają wszystkich aminokwasów egzogennych, dlatego też ważne jest odpowiednie łączenie spożywanych produktów, aby dostarczyć do ustroju wszystkie cenne związki.
Skład:
Wielkość opakowania: |
390 g |
% RWS |
Ilość porcji: |
13 |
|
Wartość odżywcza w |
30 g |
|
Wartość energetyczna |
486 kJ / 115 kcal |
|
Tłuszcz |
0,5 g |
|
w tym kwasy tłuszczowe |
0,2 g |
|
Węglowodany |
0,4 g |
|
w tym cukry |
0,1 g |
|
Błonnik |
0,4 g |
|
Białko |
27 g |
|
Sól |
0,9 g |
% RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Składniki:
100% izolat białka sojowego (zawiera dwutlenek siarki i siarczyny).
Sposób użycia:
Porcję 30 g (2.5 miarki) wymieszać w 300-350 ml wody. Spożywać 1 raz dziennie po treningu.
Ważne informacje:
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana