Czy zdarzyło Ci się, że zacząłeś przygotowywać się do sezonu letniego, ale nie był zadowolony ze swojej wagi? Zdrowe...

Brak dostawców
Czy zdarzyło Ci się, że zacząłeś przygotowywać się do sezonu letniego, ale nie był zadowolony ze swojej wagi? Zdrowe...
Ashwagandha jest rośliną znaną od wieków w medycynie ajurwedyjskiej jako skuteczny środek wspomagający organizm w...
W dzisiejszych czasach wiele osób dba o swoją sylwetkę i kondycję. Kulturyści i osoby, które regularnie trenują...
Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, to dokłanie cztery organiczne związki chemiczne, niezbędne dla funkcjonowania...
Probiotyk, to preparat zawierający w swoim składzie bakterie probiotyczne, tj. korzystne z punktu widzenia naszego...
Na pewno nie raz, każdy z nas, bądź to z własnej woli, bądź będąc zmuszonym przez różne czynniki zdrowotne, korzystał...
Polityka Prywatności
Regulamin Sklepu
Zwrot Towaru
ALE
27% PROTEIN BAR to pyszny batonik w czekoladzie
mlecznej z koncentratu białek serwatkowych (50/50 WPC 80 / WPC 515) z dodatkiem
ziarna kakao, nasion guarany i L-karnityny. Baton o wysokiej zawartości białka i
obniżonej zawartości cukru to wygodne źródło pełnowartościowego białka (27%),
zawierającego komplet aminokwasów egzogennych.
Soczysty i wyjątkowo smaczny (kruszone ziarno
kakaowca, nasiona guarany i naturalne aromaty) może pomóc w uzupełnieniu
podwyższonego zapotrzebowania na białko – w ramach prawidłowo zbilansowanej
diety – jednocześnie dostarczając aż 6 witamin – 4 z grupy B (rybowflawina,
tiamina, B6, B12), witaminę A i D oraz L-karnitynę i magnez.
Wyjątkową
soczystość i puszystość ALE 27% PROTEIN BAR zawdzięcza użyciu między innymi
Matlitolu jako substancji słodzącej, zamiast syntetycznych słodzików czy
sacharozy. Maltitol wytwarzany z maltozy naturalnie zawartej w ziarnach
kukurydzy, uzyskany poprzez redukcję cukrów, nie zawiera żadnych nienaturalnych
dodatków.
Maltitol wchłania się w przewodzie pokarmowym
wolniej niż zwykły cukier, nie wchłania się w jelicie cienkim w całości i
przechodzi do jelita grubego, gdzie podlega fermentacji przy udziale bakterii
dlatego nie powoduje skokowego wzrostu stężenia glukozy we krwi i wydzielania
insuliny przez komórki β trzustki (ma o blisko 50% niższą wartość kaloryczną)
oraz niski indeks glikemiczny (IG 35).
Dodatkowo Maltitol nie sprzyja rozwojowi
próchnicy - nie jest metabolizowany przez bakterie w jamie ustnej.
Wielkość opakowania: | 40 g | |||
Wielkość porcji: | 40 g | |||
Ilość porcji w opakowaniu: | 1 | |||
Wartość odżywcza | w 40 g | %RWS | w 100 g | %RWS |
Wartość energetyczna | 1576 kJ / 377 kcal | 630 kJ / 151 kcal | ||
Białko | 27 g | 11 g | ||
Tłuszcz | 16 g | 6,4 g | ||
w tym kwasy nasycone | 12 g | 4,8 g | ||
Błonnik | 1,2 g | 0,5 g | ||
Węglowodany | 41 g | 16 g | ||
W tym cukry | 14 g | 5,6 g | ||
Sól | 0,02 g | 0,08 g | ||
witamina A | 300 µg | 37,5% | 120 µg | 15% |
witamina D | 1,88 µg | 37,5,% | 0,75 µg | 15% |
tiamina | 0,42 mg | 38,0% | 0,17 mg | 15% |
ryboflawina | 0,53 mg | 38,0% | 0,21 mg | 15% |
witamina B6 | 0,53 mg | 38,0% | 0,21 mg | 15% |
witamina B12 | 2,5 µg | 100,0% | 1,0 µg | 40% |
magnez | 150 mg | 40,0% | 60 mg | 16% |
L-karnityna | 75 mg | 30 mg |
% RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Substancje słodzące: maltitole, sorbitole; koncentrat białek serwatkowych (z mleka, zawiera jaja), czekolada mleczna 20% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku pełne, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny; naturalny aromat waniliowy), olej kokosowy (rafinowany) 6,6%, ziarno kakaowe kruszone 1%, oligofruktoza, aromat naturalny, nasiona guarany w proszku 0,2 % (Paullinia Cupana), L-karnityna, witaminy: witamina B6, ryboflawina, tiamina, witamina A, witamina D, witamina B12; magnez; emulgator: lecytyny (z soi), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki arachidowe, orzechy laskowe, nerkowca, brazylijskie,migdały i nasiona sezamu.
1-2 porcja dziennie. Opakowanie zawiera jedną porcję produktu.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 10 – 25°C. Chronić przed źródłem ciepła. Nie stosować po upływie terminu ważności oznaczonego na opakowaniu.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana