Czy zdarzyło Ci się, że zacząłeś przygotowywać się do sezonu letniego, ale nie był zadowolony ze swojej wagi? Zdrowe...

Brak dostawców
Czy zdarzyło Ci się, że zacząłeś przygotowywać się do sezonu letniego, ale nie był zadowolony ze swojej wagi? Zdrowe...
Ashwagandha jest rośliną znaną od wieków w medycynie ajurwedyjskiej jako skuteczny środek wspomagający organizm w...
W dzisiejszych czasach wiele osób dba o swoją sylwetkę i kondycję. Kulturyści i osoby, które regularnie trenują...
Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, to dokłanie cztery organiczne związki chemiczne, niezbędne dla funkcjonowania...
Probiotyk, to preparat zawierający w swoim składzie bakterie probiotyczne, tj. korzystne z punktu widzenia naszego...
Na pewno nie raz, każdy z nas, bądź to z własnej woli, bądź będąc zmuszonym przez różne czynniki zdrowotne, korzystał...
Polityka Prywatności
Regulamin Sklepu
Zwrot Towaru
SŁODKIE ZDROWIE KSYLITOL to najlepszy naturalny zamiennik cukru.
Ksylitol to naturalny słodzik, należący do grupy polioli. Ma bardzo podobny wygląd, smak i słodkość jak zwykły cukier. Dzięki temu nie musisz zmieniać swoich przyzwyczajeń – jeśli słodzisz herbatę jedną łyżeczką cukru, zużyjesz tyle samo ksylitolu. Ksylitol często określany jest mianem idealnego zamiennika cukru, z uwagi na fakt, że jest wolny od niemal wszystkich mankamentów, które cukier posiada.
Właściwości
-
Jego słodkość jest niemal identyczna w porównaniu do zwykłego cukru
-
Nie posiada obcych posmaków ani zapachów
-
Dostarcza 40% mniej kalorii w porównaniu do cukru (ok. 2,4 kcal/ 1 g
produktu)
- Posiada niski indeks glikemiczny
(IG=7), dlatego może być stosowany przez diabetyków
-
Wykazuje właściwości przeciwgrzybicze i antybakteryjne
-
Zapobiega powstawaniu próchnicy (zmienia pH jamy ustnej uniemożliwiając rozwój
bakteriom), chorób dziąseł i wrzodów żołądka
- Likwiduje nieprzyjemny zapach z ust
-
Jest całkowicie bezpieczny dla organizmu, jednak jego nadmierne spożycie może
wywoływać efekt przeczyszczający
Ksylitol wygląda i smakuje identycznie jak cukier, dlatego można go wykorzystywać do słodzenia napojów – kawy czy herbaty bez obaw o niekorzystny efekt. Sprawdzi się również jako składnik deserów, ciast i ciasteczek (z wyjątkiem drożdżowego - ze względu na swoje właściwości uniemożliwia prawidłową fermentację drożdży). Dzięki działaniu przeciwbakteryjnemu i przeciwgrzybiczemu sprawdzi się również jako składnik dżemów i konfitur.
Wielkość opakowania: | 1000 g |
Wartość odżywcza: | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1000 kJ/ 240 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
- w tym kwasy tł. nasycone | 0 g |
Węglowodany | 99,8 g |
- w tym cukry | 0,2 g |
- w tym poliole | 98,5 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
% RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana