Czy zdarzyło Ci się, że zacząłeś przygotowywać się do sezonu letniego, ale nie był zadowolony ze swojej wagi? Zdrowe...

Brak dostawców
Czy zdarzyło Ci się, że zacząłeś przygotowywać się do sezonu letniego, ale nie był zadowolony ze swojej wagi? Zdrowe...
Ashwagandha jest rośliną znaną od wieków w medycynie ajurwedyjskiej jako skuteczny środek wspomagający organizm w...
W dzisiejszych czasach wiele osób dba o swoją sylwetkę i kondycję. Kulturyści i osoby, które regularnie trenują...
Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, to dokłanie cztery organiczne związki chemiczne, niezbędne dla funkcjonowania...
Probiotyk, to preparat zawierający w swoim składzie bakterie probiotyczne, tj. korzystne z punktu widzenia naszego...
Na pewno nie raz, każdy z nas, bądź to z własnej woli, bądź będąc zmuszonym przez różne czynniki zdrowotne, korzystał...
Polityka Prywatności
Regulamin Sklepu
Zwrot Towaru
Tapioka wywodzi się z Ameryki Południowej, gdzie pozyskiwana jest z korzenia manioku. Wyróżnia się neutralnym smakiem i zapachem, przez co stosowana jest zarówno jako składnik dań słodkich jak i wytrawnych. Perły tapioki wykorzystuje się do przygotowywania deserów - puddingów, koktajli czy popularnych napojów typu bubble tea, zup, sosów i dań głównych jako dodatek skrobiowy. Jest produktem lekkostrawnym. Po ugotowaniu kulki tapioki pęcznieją i stają się przezroczyste.
Tabela składu:
Wielkość opakowania: |
1000 g |
|
Wielkość porcji: |
3 łyżki (ok. 45 g) |
|
Ilość porcji w opakowaniu: |
20 |
|
Wartości odżywcze |
100 g |
3 łyżki (ok. 45 g) |
Wartość energetyczna |
1499 kJ/ 358 kcal |
675 kJ/ 161 kcal |
Tłuszcz |
0,02 g |
<0,01 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,01 g |
<0,01 g |
Węglowodany |
88,7 g |
39,9 g |
- w tym cukry |
3,4 g |
1,5 g |
Błonnik |
0,9 g |
0,4 g |
Białko |
0,2 g |
0,1 g |
Sól |
0 g |
0 g |
Składniki:
perły z tapioki 100% (skrobia z manioku)
Kraj pochodzenia: zakodowany w nr. partii [Tajlandia(TH), USA(US), Indonezja(ID), Indie(IN)]
Dystrybucja: PPHU JS Magnoliowa 2/11 15-669 Białystok
Masa netto: 1000g
Sposób użycia:
Tapiokę opłukać i namoczyć około 20 minut w mleku bądź wodzie (w proporcjach 1 szklanka tapioki na pięć szklanek płynu).
Następnie gotować w samym płynie, na małym ogniu, cały czas mieszając przez około 20 minut (w razie potrzeby dolać płynu).
Granulki odcedzić i opłukać zimną wodą.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana