Dostawcy

Brak dostawców

Najnowsze posty

OSTROVIT HEMP FLOUR 500g

OST/HEMPFLO/05//
11,00 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Polityka Prywatności

 

Regulamin Sklepu

 

Zwrot Towaru

Opis

OSTROVIT HEMP FLOUR to mąka z konopi siewnych. Jest to produkt z najnowszej serii mąk ekologicznych firmy OstroVit, która poszła o krok dalej i umieściła w swojej ofercie 10 różnych mąk, zawierających wysoką zawartość błonnika pokarmowego. W zależności od rodzaju, każda z mąk posiada swoiste cechy sensoryczne oraz indywidualne właściwości, które wykorzystasz w kuchni przygotowując najpyszniejsze i najrozmaitsze potrawy oraz wypieki.

Mąka z konopi siewnych otrzymywana jest w wyniku przemiału oczyszczonych i odtłuszczonych nasion konopi siewnych. Można ją połączyć z innymi mąkami np. jaglaną i wypiekać z nią chleb czy muffinki. Stosować można ją także jako dodatek do jogurtu czy koktajlu.

WYSOKA ZAWARTOŚĆ BIAŁKA - przynajmniej 20 % wartości energetycznej środka spożywczego pochodzi z białka (29% w przypadku hemp flour).


Tabela składu:

Wielkość opakowania: 1000 g
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1655 kJ / 392 kcal
Tłuszcz 9,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 41 g
- w tym cukry 2,7 g
Błonnik 27 g
Białko 29 g
Sól* < 0,05 g

% RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Składniki:

100 % nasiona konopi siewnych (Cannabis Sativa L.). Może zawierać zboża zawierające gluten.

UWAGI: Produkt nie powinien być spożywany przez osoby cierpiące na nietolerancję lub alergię na składnik produktu. Produkt przydatny do spożycia po uprzedniej obróbce termicznej.


Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Szczegóły produktu
OST/HEMPFLO/05//
5903246227802
Nowy

Opis

FORMA
proszek
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Śledź nas na Facebooku