ASTRON
MORINGA LIŚCIE MIELONEto roślina, która ma
działanie prewencyjne. Jest używana do wspierania leczenia wielu dolegliwości,
takich jak choroby skóry, cukrzyca, kłopoty z zasypianiem, przygnębienie i
depresja. Dostarcza bardzo dużo energii, co jest szczególnie ważne przed i po
treningu. Pomaga regulować poziom cukru we krwi.
Surowiec
jest pozyskiwany z drzewa Moringa, którego gałęzie przypominają kształtem
pałeczki. Są długie i cienkie, mają trójkątne strąki z nasionami. Drzewo rośnie
głównie w suchych i piaszczystych rejonach Indii, Tajlandii, w Afryce, na
Tajwanie i Filipinach.
Podobnie
jak inne sukulenty, drzewo Moringa może przetrwać kiedy brakuje wody i gleba
jest mocno wyjałowiona. Moringa w smaku podobna jest do chrzanu. Taki smak ma
również drewno. Dlatego drzewo to nazywane jest chrzanowym.
To
idealny produkt dla osób, które potrzebują dostarczyć organizmowi niezbędnych
substancji odżywczych. Marchewka ma 4 razy mniej witaminy A, niż taka sama ilość
moringi. Co więcej zawiera 4 razy więcej wapnia niż mleko i trzy razy więcej
potasu niż banany. Według wielu, jest to jeden z najlepszych surowców
roślinnych jaki istnieje.
W
jednej dawce liści moringi znajdziesz:
- 22% dziennego zapotrzebowania na
witaminę C, - 41% dziennego zapotrzebowania
na potas, - 61% dziennego zapotrzebowania na
magnez, - 71% dziennego zapotrzebowania na
żelazo, - 125% dziennego zapotrzebowania na
wapń, - 272% dziennego zapotrzebowania na
witaminę A,
Ponadto
zawiera:
- 92 składniki odżywcze, - 46
antyoksydantów, - 36 substancji o działaniu
przeciwzapalnym, - 18 aminokwasów, w tym 9
niezbędnych.
Ze
względu na wysoką zawartość beta-karotenu, witaminy E i C oraz żelaza
Moringa zapewnia dobre źródło tlenu w mózgu i wspomaga tworzenie hemoglobiny we
krwi. Pobudza to komórki i zwiększa wydajność ich pracy. Moringa spowalnia
proces starzenia organizmu. Przeciwutleniacze pomagają oczyścić organizm z z
toksyn i neutralizują je. W roślinie wykryto 46 przeciwutleniaczy, takich jak
selen, witamina E i C. Moringa polepsza wzrok, hamuje starzenie się skóry i
zapobiega osłabieniu starczemu.
Składniki:
Moringa
liście mielone 100%
Sposób
użycia:
Około
pół łyżeczki moringi dodawaj do zjadanych przez siebie pokarmów - owsianek lub
sałatek. Dziennie nie przekraczaj 3 gramów suszu (to niecała łyżeczka).
Przechowywanie:
Przechowywać
w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić
przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Przechowywać w miejscu
niedostępnym dla małych
dzieci.