Czy zdarzyło Ci się, że zacząłeś przygotowywać się do sezonu letniego, ale nie był zadowolony ze swojej wagi? Zdrowe...
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem 0,00 zł
- AKCESORIA
- DLA SPORTOWCÓW
- SYLWETKA
- ZDROWIE I URODA
- ŻYWNOŚĆ
- DLA ZWIERZĄT
Brak dostawców
Kategorie Bloga
Wyszukaj na blogu
Starsze posty
OSTROVIT MARINE COL+HYAL ACID VIT.C 500g mango/pin
Polityka Prywatności
Regulamin Sklepu
Zwrot Towaru
Ostrovit Kolagen Morski 500 g
OstroVit Kolagen Morski + Kwas Hialuronowy + Witamina C to kompleksowy suplement diety, który zawiera trzy cenne składniki aktywne - kolagen morski typu I, wyróżniający się świetną wchłanialnością w ludzkim organizmie, a także cenny kwas hialuronowy oraz witaminę C. To preparat o pysznym, owocowym smaku, dostępny w wygodnej do spożycia formie proszku. To produkt stworzony z myślą o sportowcach i osobach dbających o zdrowy i piękny wygląd.|
Kolagen to jedno z głównych białek budulcowych ustroju, które stanowi naturalny polimer i istotny składnik substancji międzykomórkowej organizmów zwierzęcych. Ponieważ poziom kolagenu w ustroju zmniejsza się wraz z wiekiem na skutek naturalnych procesów starzenia, warto dostarczać związek do organizmu również z zewnątrz - kolagen występuje m.in. w kościach czy ścięgnach zwierzęcych, a także dostępny jest w formie suplementów diety. Wykorzystany w preparacie OstroVit kolagen morski typu I to źródło hydrolizowanych peptydów kolagenu rybiego, których struktura przypomina kolagen ludzki. To sprawia natomiast, że substancja świetnie przyswaja się w organizmie człowieka.
Kwas hialuronowy to organiczny związek chemiczny, będący polisacharydem z grupy glikozaminoglikanów. To substancja, która występuje we wszystkich organizmach żywych, a w ludzkim organizmie wchodzi w skład macierzy międzykomórkowej skóry właściwej oraz stanowi główny składnik mazi stawowej. Wraz z wiekiem zawartość kwasu hialuronowego w ustroju zmniejsza się - wówczas dobrym rozwiązaniem może być dostarczanie związku do organizmu z zewnątrz.
Witamina C, zwana również kwasem askorbinowym, to niezbędny organiczny związek chemiczny zaliczany do witamin rozpuszczalnych w wodzie. To substancja egzogenna, której organizm nie potrafi samodzielnie syntetyzować, dlatego też konieczne jest dostarczanie związku do ustroju z zewnątrz - składnik można znaleźć w pożywieniu w świeżych owocach i warzywach, m.in. w papryce, kalarepie, pomarańczach czy czarnej porzeczce, a także w suplementach diety.
Tabela składu:
% RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Składniki:
Peptydy kolagenu rybiego (hydrolizowane), kwas L-askorbinowy (witamina C), regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty, kwas hialuronowy (hialuronian sodu), barwnik: karoteny; substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K.
Sposób użycia:
Porcję 5 g (1 miarka) wymieszać w 100-150 ml wody. Spożywać raz dziennie. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.
Ważne informacje:
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.