Czy zdarzyło Ci się, że zacząłeś przygotowywać się do sezonu letniego, ale nie był zadowolony ze swojej wagi? Zdrowe...

Brak dostawców
Czy zdarzyło Ci się, że zacząłeś przygotowywać się do sezonu letniego, ale nie był zadowolony ze swojej wagi? Zdrowe...
Ashwagandha jest rośliną znaną od wieków w medycynie ajurwedyjskiej jako skuteczny środek wspomagający organizm w...
W dzisiejszych czasach wiele osób dba o swoją sylwetkę i kondycję. Kulturyści i osoby, które regularnie trenują...
Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, to dokłanie cztery organiczne związki chemiczne, niezbędne dla funkcjonowania...
Probiotyk, to preparat zawierający w swoim składzie bakterie probiotyczne, tj. korzystne z punktu widzenia naszego...
Na pewno nie raz, każdy z nas, bądź to z własnej woli, bądź będąc zmuszonym przez różne czynniki zdrowotne, korzystał...
Polityka Prywatności
Regulamin Sklepu
Zwrot Towaru
Płatki drożdżowe nieaktywne to drożdże, które w wyniku przetwarzania z użyciem wysokiej temperatury utraciły swoje zdolności fermentujące, przez co przygotowanie wypieków z ich udziałem będzie niemożliwe. Są naturalnym zagęstnikiem, stosowanym jako dodatek do wielu potraw, szczególnie w kuchni wegańskiej.
Wzbogacenie diety w drożdże zaleca się przy problemach z koncentracją, w celu poprawy stanu włosów i paznokci, osobom z problemami skórnymi (trądzik, łuszczyca, atopowe zapalenie skóry), cierpiącym na żylaki czy migrenowe bóle głowy.
Płatki drożdżowe nieaktywne są doskonałym źródłem witamin z grupy B, które wykazują działanie w obrębie całego organizmu.
Zawierają również składniki mineralne, takie jak:
-Cynk – odgrywa rolę w procesach odpornościowych, łagodzi problemy skórne.
-Magnez - uczestniczy w pracy mięśni (w tym serca), pomaga redukować stres i zmęczenie, a także wpływa na stan włosów i paznokci.
-Selen – wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, wpływa na prawidłową pracę tarczycy.
-Chrom – reguluje metabolizm glukozy, zmniejsza apetyt na produkty słodkie.
-Żelazo - jest składnikiem hemoglobiny, bierze udział w transporcie tlenu, jest niezbędny do prawidłowego wzrostu i rozwoju komórek.
CZY WIESZ ŻE…
W odróżnieniu od tradycyjnych drożdży piekarskich, płatki drożdżowe nieaktywne nie wywołują niekorzystnych dolegliwości ze strony układu pokarmowego (wzdęcia, gazy itd.), dlatego z powodzeniem można je stosować jako dodatek do dań bez konieczności obróbki termicznej.
ZASTOSOWANIE:
Płatki drożdżowe charakteryzują się delikatnym serowo-orzechowym smakiem, przypominającym parmezan. W związku z powyższym bardzo często wykorzystywane w kuchni przez osoby na diecie wegańskiej a także bezmlecznej jako zamiennik sera lub generalnie nabiału. Ponadto sprawdzą się również jako zagęstnik i naturalny wzmacniacz smaku. Drożdże nieaktywne można stosować z powodzeniem do makaronów, past kanapkowych, sosów, zup, sałatek czy kanapek. Płatki drożdżowe nieaktywne nie mają zdolności fermentacji, dlatego nie należy stosować ich do wypieku ciast.
Tabela składu:
Wielkość opakowania: |
250 g |
|
Wielkość porcji: |
2 łyżeczki (ok. 10 g) |
|
Ilość porcji w opakowaniu: |
25 |
|
Wartości odżywcze |
100 g |
2 łyżeczki (ok. 10 g) |
Wartość energetyczna |
1403/ 335 kcal |
140 kJ/ 34 kcal |
Tłuszcz |
5 g |
0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,5 g |
0,05 g |
Węglowodany |
27,7 g |
2,8 g |
- w tym cukry |
2 g |
0,2 g |
Błonnik |
20 g |
2 g |
Białko |
45 g |
4,5 g |
Sól |
0,2 g |
0,02 g |
Składniki:
suszone drożdże nieaktywne
kraj pochodzenia: Zakodowany w numerze partii [PL - Polska, EE - Estonia, UA - Ukraina, DE - Niemcy]
Masa netto: 250 g
Sposób użycia:
Stosować według zapotrzebowania
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana